Președintele Bulgariei, invitatul de onoare al cancelarului Austriei la Concertul de Anul Nou de la Viena10Foto© realitatea.net

Președintele Bulgariei, invitatul de onoare al cancelarului Austriei la Concertul de Anul Nou de la Viena

, 10 știri, 52 vizualizări

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, participă la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, alături de premierul austriac Karl Nehammer. Anunțul a fost făcut chiar de Nehammer, care a publicat pe rețelele de socializare imagini de la concert.

„Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena este un punct culminant cultural în Austria și inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Mă bucur foarte mult că președintele Bulgariei a acceptat invitația mea la Concertul de Anul Nou de la Viena. De asemenea, am discutat despre problemele și provocările actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a-și proteja eficient frontierele externe și de a reduce migrația ilegală. Cer acest sprijin și din partea UE”, afirmă Karl Nehammer.

Vizita vine la mai puțin de o lună de la gestul Austriei de a bloca aderarea la Spațiul Schengen pentru România și Bulgaria, sub pretextul unui flux migratoriu prin cele două țări. Gestul a stârnit revoltă atât în România, cât și în Bulgaria, ducând la boicotarea unor produse și servicii austriece.