Președintele Georgiei a cerut oamenilor să iasă în stradă luni pentru a protesta față de rezultatele scrutinului3Foto© stirileprotv.ro

Președintele Georgiei a cerut oamenilor să iasă în stradă luni pentru a protesta față de rezultatele scrutinului

, 5 știri, 11 vizualizări

Partidul Visul Georgian a obținut aproape 54% din voturi, a declarat comisia, în timp ce partidele de opoziție au contestat rezultatul, iar observatorii au raportat încălcări semnificative. Salome Zurabișvili, o fostă aliată a formațiunii politice Visului Georgian, a devenit un critic feroce al partidului de guvernământ. Ea a declarat că nu recunoaște rezultatele scrutinului și a vorbit despre vot ca despre o operațiune specială a Rusiei.

"Suntem martori și victime ale unei operațiuni speciale rusești, o formă modernă de război hibrid împotriva poporului georgian", a declarat ea, conform AFP. Președinta Georgiei nu a clarificat dacă consideră că Rusia a avut un rol direct în alegeri. "A fost o fraudă totală, o eliminare totală a voturilor voastre", le-a spus reporterilor Salome Zurabișvili, flancată de liderii partidelor de opoziție georgiene.

Salome Zurabișvili a cerut georgienilor să protesteze luni seara în centrul capitalei Tbilisi "pentru a anunța lumea că nu recunoaștem aceste alegeri". Cu buletinele din aproape toate secțiile de votare numărate, rezultatele scrutinului au fost o lovitură pentru georgienii pro-occidentali care au prezentat alegerile drept o alegere între un partid de guvernământ care a aprofundat legăturile cu Rusia și o opoziție care urmărește o integrare rapidă în UE.