Președintele Parlamentului European anunță o anchetă internă în cazul suspiciunii de corupție: nimic nu va fi băgat sub preș5Foto© hotnews.ro

Președintele Parlamentului European anunță o anchetă internă în cazul suspiciunii de corupție: nimic nu va fi băgat sub preș

, 6 știri, 55 vizualizări

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a vorbit, luni, în plenul acestei instituții, în contextul celui mai grav scandal de corupție care a lovit acest for în ultimii ani.

Este vorba de cazul pe care anchetatorii belgieni l-au documentat în baza faptelor imputate vicepreședintelui. Eva Kaili a fost arestată vineri de poliția belgiană în cadrul unei „investigații majore”, potrivit autorităților.

Ea a fost acuzată de participare la o organizație criminală, spălare de bani și corupție.

Ea a promis că nu va exista „nicio impunitate” pentru cei responsabili pentru încălcarea legii și a anunțat un proces de reformă a regulilor de lobby și transparență. Conform datelor stabilite de anchetatori, Eva Kaili ar fi făcut lobby ilicit în favoarea unui stat din Golful Persic, pe care presa belgiană l-a identificat drept Qatar, gazda controversată a Cupei Mondiale FIFA 2022.