Prezentarea adversarilor României la EURO 20244Foto© romanialibera.ro

Prezentarea adversarilor României la EURO 2024

, 6 știri, 14 vizualizări

Echipa națională de fotbal a României a avut noroc la tragerea la sorți de la Hamburg și visează la calificarea în fazele eliminatorii ale EURO 2024.

Tricolorii își încep „aventura” germană pe 17 iunie, la Munchen, cu meciul împotriva echipei care va câștiga play-off-ul B. Pentru acest loc se luptă Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda. Marea favorită este Ucraina, formație împotriva căreia am pierdut ultimul meci amical. Se întâmpla în 2016, când România, pe atunci pregătită de Anghel Iordănescu, era învinsă cu 4-3. Nu este exclus să ne duelăm din nou cu Israel, reprezentativă în fața căreia am obținut 4 puncte chiar în aceste preliminarii. De asemenea, Bosnia și Islanda sunt adversare pe care le-am învins în ultimii doi ani.

Apoi, România va disputa următorul meci pe 22 iunie, la Koln, în compania Belgiei. Cu vedete precum Lukaku, De Bruyne sau Trossard, formația antrenată de Domenico Tedesco este incontestabil favorita grupei. În cele 11 meciuri directe disputate, România a obținut 4 victorii și două rezultate de egalitate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011, la Liege, pierdut de noi cu 1-2, și un amical în 1999, câștigat cu 1-0 la București.