Prima fotografie a universului realizată de telescopului spațial James Webb va fi publicată de Joe Biden9Foto2Video© science.hotnews.ro

Prima fotografie a universului realizată de telescopului spațial James Webb va fi publicată de Joe Biden

, 12 știri, 75 vizualizări

Este vorba despre cea mai clară și îndepărtată imagine a Universului, ce a fost realizată de telescopul James Webb, aflat la 1.5 milioane de km de planeta noastră. Imaginea surprinsă de telescop reprezintă un grup de galaxii numit SMACS 0723 care se află la câteva miliarde de ani lumină de Terra.

Președintele SUA, Joe Biden, a participat alături de directorul NASA, Bill Nelson, la prezentarea primei imagini surprinse de telescopul James Webb în spațiu. Potrivit celor de la NASA, această imagine este cea mai profundă și clară imagine în infraroșu a Universului timpuriu. Telescopul James Webb a avut nevoie de doar o zi pentru a capta imaginea, în timp ce telescopul Hubble ar fi avut nevoie de câteva săptămâni.

În imaginea surprinsă de telescop se observă roiul de galaxii Smacs 0723, așa cum apărea în urma cu 4.6 miliarde de ani. Masa roiului de galaxii funcționează ca o lentilă gravitațională care mărește galaxiile ce se află în spatele său. Imaginea reprezintă una din cele cinci ținte cerești alese de un comitet special pentru primele observații ale telescopului Webb.