Primarul reales, viceprimarul si secretarul unei comune din Bistrita, retinuti pentru turism electoral. Un vot costa 700 de lei3Foto© observatornews.ro

Primarul reales, viceprimarul si secretarul unei comune din Bistrita, retinuti pentru turism electoral. Un vot costa 700 de lei

, 5 știri, 38 vizualizări

Primarul localității bistrițene Sânmihaiu de Câmpie, viceprimarul, secretarul primăriei și un viitor consilier local au fost reținuți, fiind acuzați că au eliberat în fals mai multe adeverințe pentru stabilirea domiciliului în comună pentru persoane care în realitate nu au proprietăți acolo, cu scopul de a-l vota pe primar la scrutinul din 9 iunie. Anchetatorii spun că pentru fiecare vot persoanele respective au primit 700 de lei.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că sunt vizați primarul PSD al comunei Sânmihaiu de Câmpie Ioan Mate, viceprimarul Dorin Nicula, secretarul primăriei Lucian Adin Dragomir Oltenaș și un viitor consilier local.

Ei au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, fals, uz de fals, fals informatic și coruperea alegătorilor.