Primul nod rutier dintre două autostrăzi în sudul României, inaugurat oficial5Foto© zf.ro

Primul nod rutier dintre două autostrăzi în sudul României, inaugurat oficial

, 8 știri, 18 vizualizări

Miercuri, 31 iulie, va fi inaugurat primul nod rutier dintre două autostrăzi în sudul țării, A0 și A2, o premieră pentru infrastructura din România. Proiectul reprezintă o realizare 100% a PSD și reconfirmă realizările majore ale politicii Guvernului condus de Marcel Ciolacu, care s-a angajat să facă din investițiile în infrastructura mare motorul dezvoltării economice a țării.

„Deschidem circulația pe încă 10 km din A0 Sud care se vor adăuga celor 23,3 km deja inaugurați pe semiinelul sudic. Întreaga A0 în lungime de aproximativ 100 km este extrem de importantă pentru dezvoltarea economică a României în ansamblu, dar și a regiunilor limitrofe având în vedere că aproximativ 25% din PIB-ul național este concentrat la nivelul regiunii București - Ilfov", a spus Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Grație nodului rutier de la Glina, transporturile rutiere dinspre Giurgiu sau Alexandria nu vor mai fi nevoite să tranziteze actuala centură, DNCB. Începând de mâine, se va putea circula la profil de autostradă de la intersecția cu DN6 până la A2 și mai departe, spre Constanța. Este vorba despre o lungime totală de peste 236 de km.