Procurorii au mers pe urma banilor fostului șef SRI, Florian Coldea. Dedesubturile afacerii în care se învârteau bani grei4Foto© bzi.ro

Procurorii au mers pe urma banilor fostului șef SRI, Florian Coldea. Dedesubturile afacerii în care se învârteau bani grei

, 6 știri, 30 vizualizări

Firma lui Coldea și Cocoru ar fi încasat de la Multigrup Activ Distribution, un satelit al grupului de energie Romelectro, peste 1 milion de lei pe parcursul anului 2023. Administratorul unic al grupului, Dănuț Ungureanu, este totodată și partenerul de afaceri al lui Liviu Dragnea. Potrivit datelor, tot în 2023, cei doi și-au creat o altă firmă de producție de energie electrică.

Mirona Filipoiu, actual CEO al Grupului Romelectro SA, a fost împuternicită al Multigrup Activ Distribution și a fost de asemenea, inițial, și unul dintre fondatorii unei firme partenere din societatea în care este asociat Liviu Dragnea. De asemenea, grupul Romelectro SA, firma Romelectro Development SRL, dar și firma de energie în care este Liviu Dragnea, toate au sediile sociale la aceeași adresă.

Grupul Romelectro SA este, în prezent, unul dintre cei mai mari contractori din România pe piața energiei electrice și termice. Moștenit de pe vremea comunismului și înființat în 1971 ca parte a întreprinderii de Comerț Exterior din Ministerul Energiei, Romelectro SA are lucrări în țară și în străinătate ca și contractor și furnizor de echipamente pentru obiective energetice.