Procurorul general al Republicii Moldova, reținut pentru 72 de ore5Foto2Video© observatornews.ro

Procurorul general al Republicii Moldova, reținut pentru 72 de ore

, 12 știri, 27 vizualizări

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut aseară chiar în sediul procuraturii pentru 72 de ore pentru o serie de acuzații legate în principal de un dosar de spălare de bani. Stoianoglo, care se află de mai mult timp într-o dispută politică cu autoritățile de la Chișinău, afirmă că acuzațiile care i se aduc ar fi instrumentate politic. Natalia Zaharescu de la Radio Chișinău are detalii:

Reporter: Alexandr Stoianoglo este acuzat că a facilitat eliberarea din închisoare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și achitarea acestuia în dosarul privind furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Totodată, lui Platon nu i s-a interzis să părăsească teritoriul țării, deși este cercetat și pentru alte infracțiuni, astfel încât acesta a putut să plece. Veaceslav Platon este considerat a fi unul dintre cei care au pus la punct așa-numitul "laundromat" prin care în Republica Moldova au fost spălate zeci de miliarde de dolari din Federația Rusă. Pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost inițiată urmărirea penală pentru mai multe capete de acuzare, între care pentru abuz în serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase.