Profesorii din Buzău, suspectați de trafic de droguri, arestați preventiv pentru 30 de zile© adevarul.ro

Profesorii din Buzău, suspectați de trafic de droguri, arestați preventiv pentru 30 de zile

, 6 știri, 24 vizualizări

Cei doi profesori din Buzău suspectați de trafic de droguri au fost arestati preventiv la finalul mai multor ore de audieri. De asemenea, alte 6 peroane implicate au fost arestate preventiv în acest caz, conform deciziei magistraților de la Tribunalul Buzău.

Potrivit deciziei instanței, măsura arestului preventiv este valabilă până pe 26 octombrie inclusiv și se poate prelungi. Măsura poate fi însă contestată de cei implicați, în termen de 48 de ore. Eventualele contestații ar urma să se judece la Curtea de Apel Ploiești.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaților (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 până la data de 26.10.2023, inclusiv. (..) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare”, se arată în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.