Programul Rabla Local, pentru unitățile administrativ-teritoriale, începe mâine4Foto© observatornews.ro

Programul Rabla Local, pentru unitățile administrativ-teritoriale, începe mâine

, 9 știri, 15 vizualizări

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că sesiunea de înscriere pentru programul Rabla Local a început vineri, 21 aprilie. Entitățile interesate să obțină ecotichete fără a fi obligate să cumpere o mașină nouă trebuie să se grăbească, deoarece statul nu așteaptă, iar perioada de înscriere este scurtă.

„Pe 21 aprilie pornește programul Rabla Local Fac un apel către toate UAT-urile, primăriile, să se grăbească cu aprobarea în consiliile locale a participării în program”, a declarat recent ministrul mediului Tanczos Barna. Tot acesta a spus, pe Facebook, că „UAT-urile pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă pentru acest program prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, până pe 28 aprilie 2023, ora 23.59.” Oficial, programul de înscriere a început de astăzi, de la ora 10:00.

Programul Rabla Local pe 2023 vine să completeze oferta de programe a AFM-ului menite să reînnoiască parcul auto din România. Am vorbit deja despre toate noutățile propuse în cadrul programelor bine-cunoscute, anume Rabla Clasic și Rabla Plus. Bugetul total pentru toate programele Rabla a fost majorat și depășește 1,5 miliarde de lei (din cele peste 13,3 miliarde de euro pe care le-a primit pentru acest an AFM-ul). „Ne propunem să eliminăm peste 200.000 de mașini vechi în acest an”, a declarat Tanczos Barna, în luna martie.

Ne propunem să eliminăm peste 200.000 de mașini vechi în acest an
Barna Tánczos,
Programul Rabla Local a început: Ce trebuie să faci pentru a participa