Proiectul prin care minorii de 17 ani cu permis pot conduce a trecut de Senat. Care sunt condițiile2Foto© stirileprotv.ro

Proiectul prin care minorii de 17 ani cu permis pot conduce a trecut de Senat. Care sunt condițiile

, 5 știri, 12 vizualizări

Un minor în vârstă de 17 ani care deține permis auto categoriile B și BE poate conduce un autovehicul dacă este asistat de o persoană cu experiență de cel puțin 10 ani în șofat, din aceeași categorie, prevede un proiect de lege adoptat tacit luni de Senat. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, for decizional, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului legislativ, inițiat de parlamentari PSD, PNL, UDMR și neafiliați, șoferul cu experiență care asistă minorul la volan este răspunzător în solidar cu acesta pentru încălcarea regulilor de circulație.

„Accesul la obținerea unui permis auto de la vârsta de 17 ani are ca rol principal responsabilizarea tinerilor, în vederea diminuării gradului de teribilism și a conduitelor iresponsabile. De asemenea prin măsura pe care o propunem în prezentul proiect de lege, (...) considerăm că este o responsabilizare maximă a persoanei însoțitoare care va avea un rol determinat în educația rutieră a minorului de 17 ani.