Protecția copilului din România, de partea autorităților britanice2Foto© libertatea.ro

Protecția copilului din România, de partea autorităților britanice

, 6 știri, 24 vizualizări

Autoritățile române transmit că înțeleg durerea familiei de români din Leeds ai cărei copii au fost luați în grija statului britanic, însă motivele pentru care au fost preluați sunt „legale și îndreptățite”, a transmis luni Rareș-Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

„Situația din comunitatea românească din Leeds a fost și este în atenția noastră încă din seara producerii nefericitelor incidente. De la primele momente, am reacționat și am intrat în legătură cu colegii noștri de la Consulatul General al României la Manchester, care ne-au informat că sunt în discuții atât cu autoritățile locale, cu românii din comunitate, cu părinții implicați, cât și cu colegii de la Ambasada României la Londra pentru a oferi sprijin, în limita competențelor legale.

Ce s-a întâmplat la Leeds este, din păcate, trist și cu impact mare atât în comunitatea românească din teritoriu, cât și în societatea britanică. Emoțiile au luat locul rațiunii și, purtați de intenții bune, oamenii au lăsat ca lucrurile să degenereze într-o situație care s-a transformat într-o revoltă.