Putin a condus pe podul din Crimeea, redeschis pentru traficul rutier după explozia din octombrie3Foto© hotnews.ro

Putin a condus pe podul din Crimeea, redeschis pentru traficul rutier după explozia din octombrie

, 7 știri, 39 vizualizări

​Traficul pe partea pentru automobile a podului Kerci care leagă Crimeea de Rusia, un simbol al puterii ruse în zonă, și o linie de aprovizionare ale armatei ruse, a fost redeschis luni dimineață, după explozia care l-a avariat puternic acum aproape două luni, conform Interfax.  De altfel, președintele rus Vladimir Putin a inspectat personal podul din Crimeea, conform TASS. Putin a și traversat podul cu o mașină, în timp ce asculta raportul vicepremierului rus Marat Khusnullin.

„În cadrul lucrărilor de reparație, pe 5 decembrie, la ora 10.50, vehiculel au fost direcționate pe partea dreaptă a porțiunii de drum a Podului Crimeea”, potrivit unui comunicat transmis de Instituția Federală de Stat „Managementul drumurilor automobilistice federale Taman".

Conform sursei citate, traficul va rămâne în continuare restricționat pentru camioane, cel puțin în luna decembrie, fiind disponibile trei opțiuni alternative, respectiv o rută terestră printr-o altă regiune a Federației Ruse, trecerea cu feribotul, sau reîncărcarea mărfii în vagoanele trenurilor.