Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate rus pentru situația din teritoriile ucrainene anexate© observatornews.ro

Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate rus pentru situația din teritoriile ucrainene anexate

, 5 știri, 35 vizualizări

"Vor fi analizate chestiuni legate de respectarea legilor, a ordinii și securității publice în teritoriile republicilor populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson", a anunțat Kremlinul. Potrivit aceluiași anunț, principala intervenție în această reuniune, ce se va desfășura prin teleconferință, va fi cea a ministrului rus de interne, Vladimir Kolokolțev.

În cele patru regiuni ucrainene parțial ocupate de Rusia este în vigoare din octombrie legea marțială, pe care Moscova o invocă drept necesară pentru protejarea populației civile în fața atacurilor armatei ucrainene.

Când a anunțat această măsură, Putin a acuzat autoritățile ucrainene, pe care le-a calificat drept "complici ai lui Hitler", că recurg la "metode teroriste" pentru a provoca teamă în rândul populației din sudul și estul Ucrainei, unde au loc cu regularitate atentate împotriva reprezentanților proruși.