Putin anunță noi încorporări în armată pentru 20242Foto© observatornews.ro

Putin anunță noi încorporări în armată pentru 2024

, 5 știri, 11 vizualizări

Același decret prevede eliberarea din stagiul militar a celor care l-au încheiat. Seria anterioară de încorporări din acest an s-a desfășurat între 1 aprilie și 15 iulie și au fost atunci chemați în armată circa 150.000 de ruși, diferența față de seriile anterioare fiind creșterea la 30 de ani a vârstei maxime de încorporare, față de 27 de ani înainte.

Contraamiralul Vladímir Țimlianski, care răspunde de organizare și mobilizare în cadrul Statului Major rus, a asigurat că recruții nu vor participa la războiul din Ucraina și nici nu vor fi trimiși în teritoriile ucrainene aflate sub control rusesc.

Totuși, ca urmare a situației din mai multe regiuni ale frontierei ruse cu Ucraina, mai ales în provincia Kursk, unde armata ucraineană a lansat o incursiune în luna august, militarii ruși în termen care efectuau stagiul militar în trupele de grăniceri s-au văzut implicați în lupte. Cei care se aflau în Kursk au fost copleșiți de armata ucraineană în ofensiva surpriză lansată de aceasta pe 6 august și sute dintre ei au fost luați prizonieri.