“Putin este o insectă care se hrănește cu sânge.” Reacția echipei lui Navalnîi după ce Putin i-a rostit numele pentru prima dată în 11 ani4Foto© observatornews.ro

“Putin este o insectă care se hrănește cu sânge.” Reacția echipei lui Navalnîi după ce Putin i-a rostit numele pentru prima dată în 11 ani

, 5 știri, 68 vizualizări

Vladimir Putin a declarat la o conferință de presă la Moscova după victoria sa în alegerile prezidențiale, însoțite de acuzații de manipulare, că deja își dăduse acordul ca Navalnîi să fie eliberat în schimbul unor cetățeni ruși închiși în state din Occident. Presa occidentală, dar și ce rusă au remarcat imediat că Putin i-a rostit pentru prima dată la televizor numele opozantului rus.

Jurnalistul Kier Simmons (NBC): "Jurnalistul Evan Gershkovich (n.r. jurnalist al Wall Street Journal, arestat în Rusia sub acuzație de spionaj) a trăit aceste alegeri în închisoare. Boris Nadezhdin, care se opune războiului  dumneavoastră din Ucraina, nu a fost lăsat să candideze la aceste alegeri împotriva dumneavoastră, iar Alexei Navalnîi a murit într-una dintre închisorile dumneavoastră în timpul campaniei electorale. Domnule președinte, asta numiți democrație?"

Vladimir Putin: "Asta e viața. Domnul Nadejdin nu a luat parte la această campanie electorală  în primul rând pentru că rezultatul muncii sale a fost nesatisfăcător în timpul pregătirii pentru aceste alegeri. Probabil că era necesar să lucrăm mai activ cu susținătorii noștri, pentru a evita greșelile, pentru a preveni falsificarea buletinelor de vot etc.