Putin pregătește răspunsul la tancurile Occidentului10Foto© romaniatv.net

Putin pregătește răspunsul la tancurile Occidentului

, 17 știri, 242 vizualizări

'Nu trimitem tancuri la granițele lor, dar avem cu ce să răspundem', a afirmat Putin într-un discurs susținut la Volgograd (oraș în sud-vestul Rusiei), în timpul unei ceremonii de comemorare a 80 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste în bătălia de la Stalingrad.

Răspunsul 'nu se va limita doar la utilizarea de blindate', a insistat liderul rus, care anterior a depus o coroană de flori în fața flăcării eterne din Sala Gloriei Militare a complexului memorial 'Mamaiev Kurgan' și a adus un omagiu memoriei soldaților sovietici căzuți în luptele de la Stalingrad, printr-un minut de reculegere.

Putin a lansat un avertisment celor care 'târăsc țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia' și celor care 'speră să învingă Rusia pe câmpul de luptă'. 'Se pare că ei nu înțeleg că războiul modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei', a amenințat liderul rus. Declarațiile lui Vladimir Putin ar putea fi interpretate drept o aluzie la puterea nucleară a țării, cu care Moscova și liderii săi s-au lăudat în mai multe rânduri, mai ales după ce conflictul din Ucraina s-a prelungit, notează EFE.