Putin vrea să reia producția rusească de rachete interzise4Foto© puterea.ro

Putin vrea să reia producția rusească de rachete interzise

, 7 știri, 84 vizualizări

Într-o declarație ce aduce aminte de tensiunile Războiului Rece, Vladimir Putin a anunțat reînceperea producției de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, rachete interzise anterior prin Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF). Această mișcare vine ca răspuns la decizia SUA de a furniza Ucrainei rachete cu rază scurtă de acțiune, utilizate deja pentru a lovi ținte rusești. Mesajul liderului de la Kremlin a fost clar: Rusia nu va rămâne pasivă în fața acțiunilor americane, pe care le consideră provocatoare.

Vladimir Putin a făcut acest anunț în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al Rusiei, subliniind că Statele Unite nu doar că produc aceste sisteme de rachete, dar le-au și adus în Europa pentru exerciții. Aceste manevre au fost observate în Danemarca și Filipine, conform declarațiilor liderului rus.

„Este cunoscut faptul că Statele Unite nu numai că produc aceste sisteme de rachete, dar le-au adus deja în Europa pentru exerciții în Danemarca„, a declarat Putin. „A fost anunțat recent că ele se află în Filipine. Dar nu se știe dacă au luat sau nu rachetele de acolo„, a adăugat el. În aceste condiții, Putin a ordonat reluarea producției de rachete rusești, menționând că această decizie este esențială pentru asigurarea securității naționale a Rusiei.