Rafila: Infecția cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră© antena3.ro

Rafila: Infecția cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră

, 5 știri, 94 vizualizări

Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă, la Oradea, că un nou val de COVID-19 este posibil în România, însă în cazul se va întâmpla asta, virusul "nu va pune probleme mai ales că acum avem experiență", iar infecția cu noul coronavirul se transformă încet într-o viroză sezonieră.

"Eu am evitat să fiu tranșant, nu pentru că nu-mi place să fie tranșant, ci pentru că biologia este o știință și o chestiune care este în continuă evoluție. Opinia mea în momentul de față este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneți dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătății publice și asupra capacității de apărare a asistenței medicale.

Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populații vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecție se transformă într-o viroză sezonieră și dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experiență, suntem organizați și am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităților de primiri urgențe”, a declarat Alexandru Rafila.