Raport: Bucureștiul se sufocă de construcții, mizerie, trafic și lipsa de verdeață3Foto© realitatea.net

Raport: Bucureștiul se sufocă de construcții, mizerie, trafic și lipsa de verdeață

, 7 știri, 12 vizualizări

Conform documentului, elaborat de către expertul independent prof. univ. dr. Cristian Iojă, la cererea Fundației Comunitare București, Capitala a devenit un oraș sufocat de construcții, ceea ce contribuie la poluarea aerului, zgomot, stres, fenomenul insulă de căldură (zone cu temperaturi mai înalte), reducerea oportunităților turistice și economice, pentru sectorul serviciilor și pentru investitori, reducerea atractivității și a calității vieții pentru proprii lui cetățeni, scrie Agerpres.

"Deseori, ponderea suprafețelor verzi, racordarea la rețeaua de canalizare, regimul de înălțime și volumetria nu respectă reguli urbanistice minimale", se menționează în raport. Pe acest segment, realizatorul cercetării recomandă o mai bună organizare și planificare a spațiului construit.

O altă problemă identificată în raportul de specialitate se referă la numărul foarte mare de autovehicule din București și mobilitatea urbană dominată de autovehiculul personal, "concomitent cu absența unor spații de parcare adecvate".