Raport privind moartea lui Maradona: A agonizat, a fost abandonat de echipa medicală2Foto© stirileprotv.ro

Raport privind moartea lui Maradona: A agonizat, a fost abandonat de echipa medicală

, 7 știri, 91 vizualizări

Experții numiți pentru a investiga moartea lui Diego Maradona au ajuns la concluzia că echipa medicală a starului argentinian a acționat într-o „manieră inadecvată, deficitară și nesăbuită”, potrivit unei copii a raportului făcut public vineri de Reuters.

Procurorii argentinieni au lansat investigații la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020, din cauza insuficienței cardiace, într-o casă de lângă Buenos Aires. Procurorii  au ordonat percheziții la proprietățile medicului fostului fotbalist și cercetarea celor implicați în îngrijirea sa. În luna martie a acestui an, un consiliu medical numit de Ministerul Justiției s-a întrunit pentru a analiza acuzațiile potrivit cărora membrii echipei sanitare nu l-ar fi tratat în mod corespunzător pe Maradona.

„Acțiunea echipei medicale însărcinată cu tratarea lui DAM (Diego Armando Maradona) a fost inadecvată, deficitară și nesăbuită”, se arată în raportul consiliului medical din 30 aprilie. Raportul a arătat că Maradona „a început să moară cu cel puțin 12 ore înainte” de a fi găsit decedat, pe 25 noiembrie 2020.