Răspunsul Ralucăi Turcan, întrebată unde merg angajații centrelor rezidențiale care refuză vaccinul6Foto© wall-street.ro

Răspunsul Ralucăi Turcan, întrebată unde merg angajații centrelor rezidențiale care refuză vaccinul

, 9 știri, 48 vizualizări

Angajații nevaccinați din centrele rezidențiale de îngrijire a persoanelor vulnerabile vor fi mutați în alte posturi din aceeași instituție, pentru o scurtă perioadă de timp, în care vor avea posibilitatea să se vaccineze, a declarat Raluca Turcan, la finalul ședinței de guvern.

”Acest act normativ dă posibilitatea angajatorilor să-și reașeze schema de personal astfel încât cei care nu sunt vaccinați, dar sunt în imposibilitate să-și plătească testul, dar vor să lucreze în continuare, eventual să aibă și acces la beneficiari, să se ducă să lucreze temporar în altă parte, în aceeași instituție.

În funcție de cât durează acea mutare temporară, ei au posibilitatea să se vaccineze. (...) Textul legal este foarte clar: angajatorul are posibilitatea ca, în urma discuției cu angajatul, să reașeze temporar schema de personal astfel încât să dea posibilitatea angajatului ca într-o perioadă scurtă de timp să se vaccineze", a explicat ministrul Muncii.