,,Rasuflarea Dragonului - dulciurile la moda pe retelele sociale, un adevarat pericol pentru sanatate4Foto© realitatea.net

,,Rasuflarea Dragonului - dulciurile la moda pe retelele sociale, un adevarat pericol pentru sanatate

, 4 știri, 17 vizualizări

Indonezia avertizează populația în privința consumului de azot lichid, după ce peste 20 de copii au suferit răni după ce au mâncat dulciuri cunoscute sub numele de „răsuflarea dragonului”, care se află în centrul unui nou trend periculos pe TikTok.

Copiii au suferit arsuri pe piele, dureri severe de stomac și intoxicații alimentare după ce au consumat bomboanele colorate, potrivit Ministerului indonezian al Sănătății, care îndeamnă părinții, profesorii și autoritățile sanitare locale să fie vigilenți, potrivit CNN.

Bomboanele sunt scufundate în azot lichid pentru a crea un efect de vapori atunci când sunt consumate. Ele sunt populare printre copii, zeci dintre aceștia au încărcat clipuri pe TikTok, filmându-se cum suflă vaporii pe gură, nas și urechi. Un videoclip care arată prepararea gustării de către un vânzător ambulant a fost vizualizat de aproape 10 milioane de ori.