Razboi in Ucraina - Ziua 580 - Volodimir Zelenski a dat exemplu Romania intr-un discurs catre ucraineni - Ce laude a adus tarii noastre5Foto1Video© realitatea.net

Razboi in Ucraina - Ziua 580 - Volodimir Zelenski a dat exemplu Romania intr-un discurs catre ucraineni - Ce laude a adus tarii noastre

, 8 știri, 39 vizualizări

„Sunt recunoscător partenerilor noștri care au împiedicat încălcarea normelor comerciale ale UE și a Acordului de asociere. Așteptăm de la alte țări vecine aceeași cooperare constructivă ca și în cazul Bulgariei și României. Uniunea Europeană este un spațiu pentru înțelegere și cooperare reciprocă. Așa ar trebui să fie”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a afirmat că, în această problemă, Comisia Europeană a sprijinit foaia de parcurs pentru monitorizarea reciprocă a exporturilor de cereale și a cerut vecinilor să elimine „treptat emoțiile privind din acest subiect”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, săptămâna trecută, că impunerea unei interdicții nu este necesară întrucât discuțiile guvernamentale dintre România și Ucraina au dus la o înțelegere verbală ca cerealele ucrainene să nu rămână pe teritoriul țării noastre.