Reacția Administrației Prezidențiale la informațiile privind o eventuală candidatură a lui Iohannis pentru un post de senator8Foto© romaniatv.net

Reacția Administrației Prezidențiale la informațiile privind o eventuală candidatură a lui Iohannis pentru un post de senator

, 30 știri, 27 vizualizări

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, Președintele României, Klaus Iohannis, precizează că își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcția de Președinte”, a transmis Administrația Prezidențială.

În spațiul public s-a vehiculat o posibilă candidatură a președintelui Iohannis la alegerile parlamentare, deschizând lista PNL la Senat și despre o demisie a acestuia din funcția de președinte, pentru a se putea înscrie în partid, în condițiile în care Constituția interzice șefului statului să facă politică.

Gazetarul Ion Cristoiu afirmă că președintele Iohannis nu mai are oricum ce face la Cotroceni și ar trebui să demisioneze din funcție. Dacă ar demisiona, în locul său vine ca președinte interimar, al doilea om în stat, Nicolae Ciucă, președintele Senatului și candidatul PNL la prezidențiale.

A ajuns să-l copieze pe Iliescu
Elena Lasconi,
Apelul lui Lasconi către PNL după ce partidul a anunțat că vrea să…
Nu este interzis din punct de vedere constituțional
Augustin Zegrean,
DOCUMENT. PNL a depus în Parlament legea prin care Iohannis poate să…