Reacția CEO-ului Erste Bank, compania care deține BCR, după refuzul Austriei de a primi România în Schengen12Foto© businessmagazin.ro

Reacția CEO-ului Erste Bank, compania care deține BCR, după refuzul Austriei de a primi România în Schengen

, 13 știri, 308 vizualizări

„Susținem o Europă puternică și susținem o Uniune Europeană puternică. Și suntem convinși că numai o Uniune Europeană unită poate fi o Uniune Europeană puternică. Însă, o Uniune Europeană unită este una în care toți cetățenii UE au aceleași drepturi și obligații. Nu există state membre de mâna a doua. Prin urmare, obiectivul nostru trebuie să fie ca toți cetățenii să beneficieze în mod egal de libertățile Uniunii. Acest lucru include, de asemenea, participarea la spațiul Schengen”, a transmis el, citat de Ziarul Financiar.

Cernko a dat un mesaj joi după-amiaza, după discuțiile din Consiliul JAI (miniștrii de justiției și interne din statele UE) de la Bruxelles, unde Austria a votat împotriva aderării României la Schengen. Mesajul a fost preluat și pe pagina de Facebook a BCR.

Mesajul integral al CEO-ul grupului bancar austriac Erste, acționarul principal al BCR:

„Erste Group este o companie europeană – și, în special, o companie din Europa Centrală. Pentru noi, believeineurope nu este doar o formulare, ci este expresia convingerilor noastre profunde. Nu este doar despre faptul că noi credem în Europa, ci este despre faptul că susținem Europa și apărăm ideea europeană. Acest lucru este valabil mai ales astăzi, când o decizie a Consiliului JAI are impact direct asupra a peste 5.000 dintre colegii mei și a peste 2,8 milioane dintre clienții noștri din România.