Reforma pensiilor speciale este în impas10Foto© romania-actualitati.ro

Reforma pensiilor speciale este în impas

, 18 știri, 46 vizualizări

Reforma pensiilor speciale este în impas, după ce Comisia Europeana nu a acceptat formula propusă de guvern și a cerut modificări substanțiale. Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a transmis că executivul european nu ar accepta nicio modificare față de ceea ce a fost trecut în PNRR și a amintit că sunt țări membre care au renunțat să mai facă anumite reforme impuse prin planurile lor de redresare, cu riscul de a pierde bani europeni.

Declarațiile au fost făcute ieri la guvern după o întâlnire a miniștrilor cu atribuții în proiectul de reformare a pensiilor speciale.

Sustenabilitatea pe termen lung, dar și principiul contributivității sunt cele două aspecte de care trebuie să se țină cont atunci când se pune în discuție reforma sistemului de pensii speciale, susține ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, atrăgând atenția, totodată, și asupra posibilelor consecințe în domenii de importanță strategică pe care acest demers ar putea să le declanșeze, mai ales că flexibilitatea Comisiei Europene, mai spune Marcel Boloș, tinde spre zero, iar ceea ce este scris în PNRR reprezintă literă de lege.