Reguli pentru Bacalaureat 2024. Obiectele interzise în sala de examen și sancțiunile care-i așteaptă pe elevi45Foto1Video© romaniatv.net

Reguli pentru Bacalaureat 2024. Obiectele interzise în sala de examen și sancțiunile care-i așteaptă pe elevi

, 114 știri, 43 vizualizări

„Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 - 5 iulie în 477 de centre”, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

Ei au prezentat și calendarul de desfășurare al examenelor scrise.

Astfel, pe 1 iulie are loc proba la limba și literatura română, pe 2 iulie – proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: matematică și istorie), pe 4 iulie - proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, sociologie și psihologie).

De asemenea, în 5 iulie este programată proba de limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).