Republica Moldova va înființa Centrul Național de Combatere a Propagandei și Dezinformării© adevarul.ro

Republica Moldova va înființa Centrul Național de Combatere a Propagandei și Dezinformării

, 5 știri, 32 vizualizări

Republica Moldova va înființa un Centru Național de Combatere a Propagandei și Dezinformării, în vederea contracarării informațiilor false lansate din Federația Rusă. Mihaela Iorgu de la Radio Chișinău a transmis multe informații.

Reporter - Mihaela Iorgu: Președinta Maia Sandu a declarat că minciunile difuzate la posturile de televiziune și pe internet au devenit cea mai periculoasă armă folosită împotriva Republicii Moldova de către Federația Rusă și în acest context este nevoie de măsuri concrete. Șefa statului a anunțat că a lansat inițiativa de creare a Centrului Național de Apărare Informațională și de Combatere a Dezinformării, intitulat PATRIOT. Centrul va avea ca obiectiv să combată dezinformarea și propaganda rusă și să transmită informații veridice despre ceea ce se întâmplă în țară, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu: Cel mai bun antidot împotriva războiului informațional este asigurarea informării obiective, corecte. Voi propune Parlamentului spre adoptare crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit simbolic PATRIOT. Centrul PATRIOT va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.