Republicanul Kevin McCarthy a fost ales președinte al Camerei Reprezentanților din SUA după 15 runde de vot7Foto© stirileprotv.ro

Republicanul Kevin McCarthy a fost ales președinte al Camerei Reprezentanților din SUA după 15 runde de vot

, 10 știri, 42 vizualizări

Republicanul californian în vârstă de 57 de ani a fost ales, pe 7 ianuarie, în funcția de președinte al camerei inferioare a Congresului SUA în urma unui vot care a avut loc târziu în noapte. Kevin McCarthy ajunge la șefia Camerei Reprezentanților după 15 runde de vot desfășurate pe parcursul a patru zile în care s-au purtat negocieri intense, relatează Reuters și The Guardian.

Victoria lui McCarthy în cel de-al 15-lea tur de scrutin a pus capăt celui mai profund blocaj din Congres din ultimii 160 de ani și a ilustrat dificultățile cu care se va confrunta la conducerea unei majorități fragile și profund polarizate, notează agenția de presă britanică.

După 14 înfrângeri consecutive și o serie de concesii, McCarthy a obținut 216 voturi, șase republicani reticenți votând pur și simplu prezent. Pe de altă parte, democratul Hakeem Jeffries și-a asigurat în continuare sprijinul tuturor celor 212 membri ai grupului său parlamentar.