Rețete gustoase pentru sarmale de Crăciun. Cum le prepari4Foto© mediafax.ro

Rețete gustoase pentru sarmale de Crăciun. Cum le prepari

, 5 știri, 0 vizualizări

Cu siguranță nu îți sunt străine rețetele de sarmale în foi de varză, sarmale în foi de viță, cu umplutură din carne de pui, porc sau curcan. Sarmalele sunt preparatul tradițional care nu lipsește de pe masa de sărbătoare, așa că pentru masa de Crăciun și Anul Nou din acest an venim cu câteva propuneri de rețete. Îți spunem câteva idei pentru sarmale de Crăciun.

Se curăță ceapa și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic și într-un vas acoperit. Apoi se adaugă orezul ținut în prealabil câteva minute în apă rece și o lingură de bulion. Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând mereu. Se adaugă o lingură de bulion și se mai lasă pe foc 2 minute. Într-un vas mai mare se pune carnea, împreună cu ceapa și orezul cu bulion călite mai devreme, 1/4 de linguriță de piper măcinat, 1/2 linguriță de cimbru uscat, mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine.

După ce ați pregătit carnea, desprindeți frunzele de varză de pe cotor, tăiați nervurile mai groase, puneți foaia de varză în palmă, luați carne cu o lingură și rulați foaia de varză în jurul cărnii, având grijă să acoperiți cu varză și capetele sărmăluței, pentru a nu ieși carnea. Sărmaluțele astfel pregătite se pun într-o cratiță destul de încăpătoare, una lângă alta, în forma circulară. Pe fundul cratiței puneți în prealabil o lingură de ulei, 2-3 frunze întregi de varză și un strat de 1 cm de varză tocată mărunt.