Revoltă uriașă în Leeds. Scandalagiii, printre care și mai mulți români, au răsturnat o mașină a poliției și au incendiat un autobuz5Foto© observatornews.ro

Revoltă uriașă în Leeds. Scandalagiii, printre care și mai mulți români, au răsturnat o mașină a poliției și au incendiat un autobuz

, 8 știri, 66 vizualizări

Un scandal uriaș a izbucnit joi într-un cartier din orașul Leeds din Marea Britanie. Revolta ar fi pornit după ce serviciile de protecție socială au luat în grijă cinci copii dintr-o familie, după ce unul dintre ei a fost accidentat grav. Printre scandalagii au fost și mai mulți români.

În acel moment, sute persoane au ieșit în stradă protestând. Imediat, la fața locului au fost mobilizați numeroși polițiști pentru a calma spiritele. În scurt timp s-a ajuns la confruntări între cele două tabere. O mașină de poliție a fost răsturnată de către oamenii furioși. De asemenea, oamenii au aruncat cu pietre și au dat foc unui autobuz.

„O familie a avut copiii luați de serviciile sociale după un incident în care unul dintre frați, în vârstă de 7 luni, a fost scăpat în cap de unul dintre ceilalți copii în timp ce se jucau. Părinții au dus imediat copilul la spital, iar spitalul a raportat cazul la serviciile sociale, care au decis să ia toți copiii din familie, deși a fost vorba despre un accident.