Români asociați cu mafia italiană, anchetați de Parchetul European pentru o fraudă de 4,3 milioane de euro3Foto© stirileprotv.ro

Români asociați cu mafia italiană, anchetați de Parchetul European pentru o fraudă de 4,3 milioane de euro

, 5 știri, 21 vizualizări

Parchetul European (EPPO) de la București a formulat acuzații împotriva a patru suspecți, despre care se crede că fac parte dintr-o rețea infracțională care are legături cu grupări mafiote italiene, într-un dosar legat de o fraudă de 4,3 milioane de euro cu subvenții din fonduri europene și naționale.

„Se presupune că inculpații au format un grup infracțional împreună cu alți suspecți pentru a furniza scrisori de garanție false beneficiarilor de proiecte finanțate prin fonduri UE, care pretindeau că asigură proiectele împotriva unor daune potențiale. În schimbul emiterii scrisorilor, suspecții ar fi încasat sume mari de bani”, se arată într-un comunicat transmis marți de EPPO.

Potrivit procurorilor, cei patru suspecți au pus în aplicare schema frauduloasă în numele unor companii înregistrate în Cehia și Letonia, care nu aveau dreptul de a emite scrisori de garanție și nici resursele financiare pentru acoperirea daunelor asigurate.