România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene11Foto© romaniatv.net

România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene

, 28 știri, 35 vizualizări

Roxana Mînzatu a fost desemnată oficial de Ursula von der Leyen vicepreședinte al Comisiei Europene, cu portofoliul pentru Educație, Muncă și Drepturi Sociale. Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de portofoliul primit de România, dar și de funcția de vicepreședinte al CE, pe care Roxana Mânzatu o va ocupa, o premieră pentru România.

”Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de #vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.

Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană. Doamna Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de #educație, cât și zona de politici #sociale, dar și programele de #finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+.