România, campioană la accidente rutiere© money.ro

România, campioană la accidente rutiere

, 5 știri, 69 vizualizări

Practic, în România, frecvența accidentelor rutiere despăgubite în baza polițelor RCA este, în medie, de peste 6%, față de circa 4% în Bulgaria, 3.2% în Polonia, 2.8% în Cehia, 2.3% în Ungaria și 1.65% în Croația. Cu alte cuvinte, mai puțin de 2 mașini din 100 înmatriculate în Croația produc accidente, de aproape patru ori mai puțin decât în țara noastră, arată o analiză realizată de UNSAR în rândul mai multor asociații naționale ale asigurătorilor din Europa.

Chiar dacă în România frecvența medie a accidentelor este de circa 6%, în cazul autovehiculelor de transport marfă frecvența este și mai mare, de 20.4%, iar în cazul autovehiculelor destinate transportului de călători frecvența este de 18.9%.

Nu în ultimul rând, frecvența atinge valori duble față de medie (12.7%) în cazul tinerilor de până în 30 de ani care conduc autovehicule cu motoare de peste 2.500 cm3, arată datele ASF. Toți acești factori, și nu numai, se regăsesc și în nivelul primelor de asigurare RCA, au mai transmis reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR).