România, criticată în Congresul SUA pentru legăturile armatei cu China. Raport al Comisiei de politică externă din Senatul american5Foto© hotnews.ro

România, criticată în Congresul SUA pentru legăturile armatei cu China. Raport al Comisiei de politică externă din Senatul american

, 6 știri, 72 vizualizări

Într-un raport prezentat în Comisia de Politică Externă a Senatului american, România este criticată pentru legăturile unei academii militare cu o instituție similară din China și pentru cooperarea pe linie polițienească cu Beijingul, potrivit News.ro. În raport apar și alte state NATO.

Documentul, intitulat „Următorii pași pentru apărarea Alianței Transatlantice de agresiunea chineză”, a fost elaborat de senatorul republican de Idaho James E. Risch și arată că academiile militare din unele state NATO mențin parteneriatele și legăturile cu insitutții de învățământ din China.

În cazul României, raportul se referă la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” , despre care se arată că are un acord oficial de colaborare cu Universitatea de Inginerie Militară din Nanjing, China.