România este unul dintre cele opt state care încă nu au nominalizat un comisar european. Termenul limită este 30 august5Foto© stirileprotv.ro

România este unul dintre cele opt state care încă nu au nominalizat un comisar european. Termenul limită este 30 august

, 7 știri, 23 vizualizări

Țările care încă nu au nominalizat oficial un comisar sunt: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Lituania, Luxemburg, Portugalia și România. În plus, în ciuda cererii Ursulei von der Leyen ca țările să propună, fiecare, câte un bărbat și o femeie, mai multe țări, inclusiv Irlanda, Republica Cehă și acum Cipru, au propus public doar un bărbat.

(În România, a fost vehiculat numele europarlamentarului PSD Victor Negrescu, ceea ce a dat naștere unor polemici între social-democrați și liberali – n.r.)

Germania este reprezentată de Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a obținut luna trecută votul Parlamentului European pentru un al doilea mandat de cinci ani ca președinte al Comisiei Europene, puternicul organism executiv al UE. Parlamentarii europeni au votat pentru reconfirmarea ei în funcție cu 401 voturi pentru, 284 împotrivă și 15 abțineri, în condițiile în care avea nevoie de minimum 361 de voturi pentru a trece. După ce a obținut postul pentru încă cinci ani, prima sarcină a Ursulei von der Leyen este de a-și aduna echipa.