România, mai bogată decât se credea: Câte gaze sunt, de fapt, în Marea Neagră3Foto1Video© romaniatv.net

România, mai bogată decât se credea: Câte gaze sunt, de fapt, în Marea Neagră

, 5 știri, 52 vizualizări

Potrivit unui document prezentat investitorilor de la bursă, OMV Petrom, cea mai mare companie din România, estimează că va putea recupera din perimetrul Neptun Deep circa 50 de miliarde de metri cubi de gaze, acestea reprezentând doar partea companiei. OMV Petrom deține în acest moment 50% din acțiuni, dar este operatorul investiției, cealaltă parte fiind deținută de statul român prin intermediul Romgaz, scrie ZF

Practic, cu aceste estimări, rezervele din Neptun Deep ar fi de circa 100 de miliarde de metri cubi, România având o cerere internă de gaze de circa 12 mld. metri cubi. La prețul mediu al gazului din primul trimestru, această rezervă de gaze ar putea fi evaluată la 55 de miliarde de euro.

„În ceea ce privește pilonul strategic Dezvoltarea regională a gazelor naturale, suntem la doar câteva luni distanță de decizia finală de investiție pentru proiectul nostru emblematic Neptun Deep, planificată pentru jumătatea anului, lucrările de dezvoltare fiind planificate să înceapă în 2024 și primele gaze naturale extrase în 2027“, spune Christina Verchere într-un alt raport al grupui, cel pentru anul trecut, publicat în martie.