România primește aproape 34 de milioane de euro pentru daunele provocate de incendii și secetă în 20223Foto© euractiv.ro

România primește aproape 34 de milioane de euro pentru daunele provocate de incendii și secetă în 2022

, 9 știri, 18 vizualizări

Comisia Europeană a aprobat un cuantum de 33,9 milioane euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a sprijini România acopere daunele considerabile cauzate de perioadele de secetă și de incendiile forestiere din 2022.

„Am promis și ne-am ținut de cuvânt: sprijinul financiar de 33,9 milioane EUR va ajuta România să reconstruiască și să refacă ceea ce a fost distrus de perioadele de secetă și de incendiile forestiere din 2022. Fondul de solidaritate al UE este un mod concret prin care ne putem demonstra solidaritatea și sprijinul și este extrem de important în contextul schimbărilor climatice continue.”, a declarat Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Fondurile europene vor acoperi o parte din costurile operațiunilor de urgență și de recuperare, cum ar fi serviciile de salvare și intervențiile pentru sprijinirea nevoilor imediate ale populației, precum și repararea infrastructurii deteriorate și curățarea generală a zonelor afectate de dezastre.