România primește prin PNRR 1,2 miliarde euro pentru proiectele de gestionare a deșeurilor2Foto© wall-street.ro

România primește prin PNRR 1,2 miliarde euro pentru proiectele de gestionare a deșeurilor

, 4 știri, 13 vizualizări

Dacă proiectele vor fi de succes și rata de reciclare a deșeurilor de ambalaje ar trebui să crească în România, până la începutul anului 2026, la 70%, potrivit unei analize efectuate de Clean Recycle.

Până în 2024 vor fi construite 565 de centre de colectare pentru comunitățile mici și medii, dar și 7 centre integrate de colectare a deșeurilor, potrivit planurilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. În jurul blocurilor vor fi construite 14.000 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a tuturor tipurilor de deșeuri: menajere sau ambalaje.

”România va avea la dispoziție, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, un buget de 1,2 miliarde de euro pentru managementul tuturor tipurilor de deșeuri și trebuie să implementeze proiectele asumate până în anul 2026. Dacă proiectele vor fi de succes și rata de reciclare a deșeurilor de ambalaje ar trebui să crească în România, până la începutul anului 2026, la 70%”, potrivit unei analize efectuate de Clean Recycle.