România va adera la Convenția Anti-Mită a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică5Foto© euractiv.ro

România va adera la Convenția Anti-Mită a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

, 8 știri, 4 vizualizări

Invitația, transmisă prin intermediul scrisorii secretarului general al OCDE, Mathias Cormann către prim-ministrul Nicolae Ciucă, reprezintă recunoașterea eforturilor depuse de către România, și în special de către Ministerul Justiției, pentru a se alătura acestui demers, constituind totodată, un angajament solid al țării noastre în direcția elaborării și implementării de politici eficiente în materia luptei anticorupție, mai indică sursa citată.

„De mai bine trei decenii, Grupul de lucru anti-mită acționează ca o forță motrică la nivel global, care promovează lupta împotriva coruperii funcționarilor publici străini în cadrul operațiunilor economice internaționale.

Prin participarea în acest Grup de lucru, România va putea să ia parte la dezvoltarea și implementarea unor politici și practici eficiente în combaterea corupției, inclusiv prin creșterea conștientizării în rândul operatorilor economici cu privire la riscurile și consecințele dării de mită. Convenția Anti-Mită a OCDE este unul dintre cele mai importante instrumente multilaterale anti-corupție.