România va mai primi aproape 30 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina5Foto© libertatea.ro

România va mai primi aproape 30 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina

, 16 știri, 52 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - România va mai primi aproape 30 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea. El susține că a citit proiectul de regulament al Uniunii Europene ce prevede această nouă alocare.

Noul pachet de sprijin trebuie publicat în Jurnalul oficial al Uniunii și apoi se vor declanșa procedurile interne, prin care banii vor ajunge la agricultori.

Până pe 11 mai se înregistrează cererile de sprijin pentru prima tranșă la grâu, care vor fi plătite din primele 10 milioane de euro acordați de Uniunea Europeană pentru compensarea pierderilor economice cauzate de importurile de cereale din Ucraina.