Românii sunt furați de bănci pentru că plătesc credite de 4 ori mai mari2Foto© romaniatv.net

Românii sunt furați de bănci pentru că plătesc credite de 4 ori mai mari

, 4 știri, 6 vizualizări

O statistică arată cum sunt românii furați de bănci în ceea ce privește achiziția de credite pentru apartament. Conaționalii plătesc chiar și de 4 ori mai mult decât vecinii bulgari. Asta în contextul în care și bulgarii au credite mai scumpe, comparativ cu restul țărilor din Uniunea Europeană.

În absența unor măsuri politice clare, băncile continuă să dicteze regulile jocului în România. Deocamdată, Banca Națională a României (BNR) nu a intervenit pentru a corecta problema dobânzilor excesiv de ridicate. Reamintim că numeroase credite bazate pe indicele ROBOR s-au dublat într-un timp scurt, punând o presiune majoră pe români, mulți dintre ei fiind în imposibilitatea de a-și continua plata ratelor.

Românii ajung să scoată din buzunar de patru ori mai mulți bani decât bulgarii atunci când fac un credit pentru a cumpăra un apartament, conform unei analize realizate de Radu Georgescu, fost director de bancă și analist financiar. Acesta a comparat costurile la creditele ipotecare din România, Bulgaria și Cehia, toate pentru aceeași bancă, Unicredit.