Romgaz, la maximul istoric de 20 de miliarde de lei la Bursa de la București© cotidianul.ro

Romgaz, la maximul istoric de 20 de miliarde de lei la Bursa de la București

, 4 știri, 16 vizualizări

Cu 2% s-au apreciat luni acțiunile producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG), la prețul de 51,7 lei pe acțiune, ceea ce înseamnă că societatea la care statul român prin Ministerul Energiei are controlul majoritar a ajuns la o valoare istorică la Bursa de la București, respectiv o capitalizare de 20 mld. lei (4 mld. euro), potrivit datelor agregate de ZF din platforma BVB.

Astfel, de la începutul anului 2022 încoace acțiunile SNG s-au apreciat cu 33% fiind cele mai performante din cele 20 din structura indicelui principal BET, pe o bursă în creștere prin prisma BET-TR cu 2,82%. Printre factorii care au stat la creșterea Romgaz se numără profitabilitatea companiei determinată de prețul ridicat al gazelor, dar și câștigarea proiectului de exploatare de gaze naturale în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră.

„Anul 2022 este clar anul Romgaz”, spune Dragoș Mesaroș, director de tranzacționare al Goldring. Pe 5 iulie este data ex-dividend, deci cei care vor avea dividend pe 4 iulie vor avea un dividend de circa 7%. „Mă aștept în continuare să performeze destul de bine în S2 ținând cont de prețurile la gaze”.