Rusia a desemnat Occidentul drept o „amenințare existențială” în noua sa doctrină de politică externă3Foto1Video© observatornews.ro

Rusia a desemnat Occidentul drept o „amenințare existențială” în noua sa doctrină de politică externă

, 8 știri, 72 vizualizări

Noua doctrină - publicată pe website-ul Kremlinului - confirmă profunda ruptură care există între Moscova și țările occidentale după lansarea ofensivei ruse în Ucraina. Occidentul și mai ales SUA sunt prezentate ca fiind la originea "amenințărilor existențiale" pentru Moscova pe fondul crizei diplomatice legate de conflictul în Ucraina, relatează AFP și publicația franceză La Tribune, citate de Agerpres.

Într-un document de peste 40 de pagini, care amintește prin conținutul și limbajul său perioada confruntării dintre URSS și America în secolul trecut, Rusia se erijează în bastion al lumii rusofone în fața occidentalilor acuzați că vor "să o slăbească prin toate mijloacele".

Potrivit șefului diplomației ruse Serghei Lavrov, noul document relevă "natura existențială a amenințărilor create prin acțiunile țărilor neprietenoase", calificând SUA drept "instigator principal și dirijor al liniei antiruse".