Rusia a lansat 122 de rachete și 36 de drone asupra Ucrainei, cel mai mare atac aerian de la începutul războiului7Foto1Video© realitatea.net

Rusia a lansat 122 de rachete și 36 de drone asupra Ucrainei, cel mai mare atac aerian de la începutul războiului

, 18 știri, 77 vizualizări

Zelenski a spus că Ucraina a suferit cel mai mare atac aerian din partea Rusiei de la începutul războiului, în timpul căruia au fost trimise aproape 160 de rachete și drone. Deși mare parte dintre ele au fost anihilate de apărarea antiaeriană ucraineană, peste 100 de case particulare au fost distruse sau avariate, la fel și 45 de blocuri, școli, două biserici, spitale, o maternitate, multe spații comerciale și depozite. Atacul Rusiei a vizat regiunile Kiev, Harkov, Dnipro, Odesa, Liov, Zaporojie, Smila, Sumî, Hmelnițki, Jîtomîr.

„Vom răspunde cu siguranță la fiecare atac al teroriștilor ruși”, a promis Zelenski.

„Soldații noștri din apărarea aeriană au făcut multe astăzi, având în vedere că teroriștii ruși au încercat să ne păcălească intenționat apărarea. Vom continua să ne consolidăm apărarea aeriană și vom lucra pentru a împinge războiul înapoi către aceste gunoaie - acasă la ei, în Rusia, de unde a venit”, a promis Zelenski.

„Ucraina luptă pentru viața ei și sunt recunoscător fiecăruia dintre cei care se află în prima linie, în zonele de front, și tuturor celor care ajută”, a spus Zelenski.