Rusia a trimis un avion pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane4Foto© hotnews.ro

Rusia a trimis un avion pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane

, 5 știri, 56 vizualizări

"Pe 20 martie, sisteme radar ale forțelor antiaeriene din districtul militar vestic, din zona Mării Baltice, au detectat două ținte aeriene care zburau spre frontiera de stat a Federației Ruse", a comunicat Ministerul rus al Apărării, precizând că au fost depistate două bombardiere strategice de tip B52H ale Forțelor Aeriene americane.

Forțele Aeriene ruse au trimis un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-35 pentru interceptarea bombardierelor. "Aeronavele militare străine s-au îndepărtat de frontiera de stat a Federației Ruse, iar avionul de vânătoare rus a revenit la bază", a subliniat Ministerul Apărării de la Moscova. Instituția a precizat că misiunea avionului Suhoi Su-35 s-a derulat în conformitate cu reglementările internaționale. "Nu a fost permisă nicio încălcare a frontierei de stat a Federației Ruse", a subliniat Ministerul rus al Apărării.

Incidentul intervine în contextul în care o dronă militară americană s-a prăbușit în Marea Neagră săptămâna trecută. Washingtonul și Moscova își atribuie reciproc responsabilitatea pentru incidentul din 14 martie, soldat cu prăbușirea unei drone militare de tip MQ-9 a Statelor Unite, după interceptarea de către avioane de vânătoare ruse.