Rusia afirmă că riscul unui conflict nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii3Foto© realitatea.net

Rusia afirmă că riscul unui conflict nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii

, 7 știri, 19 vizualizări

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov (foto articol), a declarat miercuri că riscul unei confruntări nucleare este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, avertizând că Moscova se află "de facto" într-un conflict deschis cu Washingtonul din cauza războiului din Ucraina și "nu se pune problema" ca Rusia să restabilească tratatul New START pe care îl are cu Statele Unite și din care și-a suspendat participarea, relatează Reuters și TASS, citate de News.ro.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite, tensionate de mult timp, s-au înrăutățit și mai mult de la invazia Rusiei în Ucraina, anul trecut. Luna trecută, Vladimir Putin a anunțat că își suspendă participarea din tratatul de reducere a armelor nucleare New START încheiat cu Washingtonul.

Vorbind la un eveniment intitulat "O lume fără START: ce urmează", Serghei Riabkov a declarat că "nu se pune problema" ca Rusia să restabilească deocamdată tratatul, criticând ceea ce el a numit "poziționarea ostilă" a Washingtonului față de Moscova.