Rusia amenință că va ataca Polonia dacă vor fi instalate arme nucleare pe teritorul său: Vor deveni cu siguranță o țintă2Foto© romanialibera.ro

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă vor fi instalate arme nucleare pe teritorul său: Vor deveni cu siguranță o țintă

, 6 știri, 28 vizualizări

"Extinderea practicii misiunilor nucleare comune ale NATO - indiferent care țară sau țări s-ar alătura celor care iau parte deja la această practică - are caracter pur destabilizator. Și în fapt amenințător", a afirmat Riabkov, într-un interviu acordat agenției de presă ruse TASS.

Acesta a subliniat că practica misiunilor nucleare comune ale țărilor NATO în apropierea granițelor ruse exacerbează amenințările de securitate. "Și nu mă refer la desfășurarea permanentă, care și ea este intens discutată de demagogi de la Varșovia.

De aceea, toți acei politicieni care discută acum cu entuziasm despre o astfel de schemă în Polonia și mai departe, din propriile lor motive, trebuie să înțeleagă: mutările în această direcție nu vor contribui la securitatea Poloniei, ci facilitățile respective vor deveni cu siguranță o țintă. Vor fi în prim-planul planificării noastre militare", a insistat responsabilul rus.